EMTC

"EMTC connects Music Therapy associations from all over Europe"

European Music Therapy Confederation

Als lid van BMT vzw ben je automatisch ook aangesloten bij de European Music Therapy Confederation (EMTC). Deze organisatie behartigt de belangen van muziektherapeuten in Europa en omliggende landen en zet zich in om zowel op Europees niveau als binnen de aangesloten landen kwaliteitsvolle muziektherapie op de kaart te zetten. In regionale groepen en via diverse ‘action teams’ staan onder meer erkenning, kwaliteitsbewaking, professionele ontwikkeling, onderzoek en supervisie op de agenda.

Per aangesloten land kiezen de betrokken beroepsverenigingen één afgevaardigde. Deze woont de vergaderingen bij die op regelmatige basis online doorgaan. Eén keer per jaar is er een Algemene Vergadering waar alle afgevaardigden in vivo samenkomen.

Met meer dan 7000 aangesloten muziektherapeuten biedt de EMTC een rijk netwerk voor professionele uitwisseling en inspiratie, nieuwe evoluties binnen het vakgebied en specifieke deeldomeinen binnen muziektherapie.

Om de drie jaar wordt een Europees muziektherapie congres georganiseerd. In 2022 vond dit plaats in Edinburgh (GB), in 2025 wordt Hamburg (D) gaststad. Om deze congressen vorm te geven wordt een brede oproep gelanceerd voor bijdrages. Een wetenschappelijk comité stelt op basis van deze inzendingen een gevarieerd programma samen.

 

Nieuwsgierig? Neem een kijkje op de site en maak je zeker lid van de Facebookgroep.

 

 

COUNTRY REPRESENTATIVE

Lieselotte Steenkiste

 

I have been a music therapist since 2011.

My main field of work is in psychiatry; long intensive care, personality disorders and depression. I currently work at PZ Onze Lieve Vrouw, Bruges.

 

Wist je dat? 

 

Op de website van de EMTC staat er een interactieve kaart waar je alle informatie over muziektherapie per aangesloten Europees land kan terugvinden. Gaande van beroepsverenigingen, opleidingen, onderzoek en literatuur tot geschiedenis, theoretische grondslagen en erkenning.